Yoga er for alle interesserede.
I undervisningen tages udgangspundt i grundlæggende basis øvelser, der gør det muligt for alle at være med. - også dem der aldring har prøvet yoga før.
Der undervises grundigt i de enkelte øvelser, arbejdes med små "alolaer" dvs serier, introduktion til åndedrættets betydning jvf. yoga. Elementer af meditation/afspænding vil være en fast del hver gang.
Yoga er en træningsform, der giver nærvær og ro hos den enkelte, og et fantastisk redskab til at få en mere smidig og stærk krop.

Yoga - for alle: 
Her gennemgåes øvelserne grundigt. Grundlæggende Hatha yoga med yin-elementer. Der vil komme små flow, hvor øvelser sættes sammen med glidende overgange. For dig som er ny i yoga.

Yoga for stive kroppe : 
​Du får øget styrke i muskulaturen, øget smidighed og bedre ballance. På dette hold kan du være med uanset smidighed - uden at skulle skæve til om andre ser, at dine ben ikke strækker sig, eller bøjer i forkert retning. Det må godt være SJOVT og UKOMPLICERET at gå til yoga :) 
Med udgangspunkt i Hatha yoga med grundig guidning vil der indgå øverser for åndedræt, styrke, balance, smidighed, mental fokus og afspænding.

Power Yoga:
Power yoga har samlet alt det bedste fra Vinyasa og Ashtanga yoga tilsat tempo, hvor du udfordres på styrke, kondition, udholdenhed til sat tempo. Yoga øvelserne er dynamiske dvs de kommer direkte efter hindanden uden pause i et flow. Afsluttes med guided meditation og afslapning.
Vinyasa kendetegnes ved åndedræt, flow og bevægelse. Ashtanga fokuserer mere på smidighed og styrke.
Power yoga er for alle - om du er begynder eller øvet Yogi - og lyst  til en udfordrende god træning og evt lære din krop at kende på en ny måde. 


Yoga 50+: Yoga for alle - her er lidt mere roligt tempo og tages hensyn til bla alder. Der vil være yoga øverser for åndedræt, styrke, balance, smidighed, mental fokus og afspænding.
Du er velkommen også under 50.


Medi-Yoga:
Mediyoga er blide fysiske øvelser, åndedrætsøvelser, meditation og afspænding som alle har en veldukumenteret effekt.
Yogaformen er særlig velegnet til personer med rygsmerter, søvnproblemer, stress, udbrøndthed, depression eller blod lyst til at få mere indre ro og velvære

Velegnet for alle aldre og alle kroppe slidte og med skavanker. 


YIN Yoga: 
Yin yoga er for ALLE og arbejder især på forbrænding, fordøjelse, søvn og mentalt.
Den yin yoga som praktiseres i RGF er til dels traditionel/dels asiatisk inspireret - det bedste er med fra begge.

Der praktiseres dybe kontrollerede længerevarende stræk i forskellige øvelser. På den måde løsnes op i kroppens bindevæv ved hjælp af åndedrættet, hvor bugmusklerne aktiveres. Der er især fokus på at løsne op omkring hofter og andre led og vejrtræning, som påvirker og smidiggør bindevævet. Der arbejdes med grounding, meridianbaner så vores chi = livsenergien kan flyde frit.
Afsluttes med afspænding.

Yin Yang Yoga: 
En kombination af rolig og afspændende Yin med lange og dybdegående stræk og den aktive, dynamiske og styrkende Yang i bevægelse, hvor stillingerne kædes sammen i et langsomt flow. Organer, muskler, led og væv styrkes og stimuleres, som vil give dig en følelse af velvære og vitalitet i kroppen og ro og klarhed i sindet. Afsluttes med afspænding

Yoga "I Ballance": 
3 gange med øvelser, der specifikt er stress-reducerende, for den gode søvn og en af gangene ekstra fokus på hovedpine.

Det vil mest være Yin-øvelser, få alm øvelser, enkelte restrorative øvelser krydret med akupressur punkter. (let tryk på steder med fokus på områderne) Få stående øvelser som fx omvendt V
Du skal medbringe måtte, tæppe, 2 blokke og stor pude eller yogapølle (her kan en sammenrullet måtte + tæppe evt bruges) Der kan lånes blokke og måtte hvis ikke du har. 

 

 

Medbring skridsikker yogamåtte, et tæppe og evt blokke/puder/strop, som du har behov for på dit hold
 
Ribe Gymnastik Forening - CVR. nr. 32624049