Yoga er for alle interesserede.
I undervisningen tages udgangspundt i grundlæggende basis øvelser, der gør det muligt for alle at være med. - også dem der aldring har prøvet yoga før.
Der undervises grundigt i de enkelte øvelser, arbejdes med små "alolaer" dvs serier, introduktion til åndedrættets betydning jvf. yoga. Elementer af meditation/afspænding vil være en fast del hver gang.
Yoga er en træningsform, der giver nærvær og ro hos den enkelte, og et fantastisk redskab til at få en mere smidig og stærk krop.

Yoga - for alle: 
Her gennemgåes øvelserne grundigt. Grundlæggende Hatha yoga med yin-elementer. Der vil komme små flow, hvor øvelser sættes sammen med glidende overgange. For dig som er ny i yoga.

Yoga M/K: 
For både mænd og kvinder. Der tager udgangspunkt i Hatha yoga, som er styrkende og Yang, som er groundende/strækkende. Lektionerne indeholder Åndedrætsøvelser, styrke, Balance, smidighed, mental fokus og afspænding.

Yoga 50+: For alle - her tages hensyn til bla alder. Du er velkommen også under 50.

Medi-Yoga:
Mediyoga er blide fysiske øvelser, åndedrætsøvelser, meditation og afspænding som alle har en veldukumenteret effekt.
Yogaformen er særlig velegnet til personer med rygsmerter, søvnproblemer, stress, udbrøndthed, depression eller blod lyst til at få mere indre ro og velvære

Velegnet for alle aldre og alle kroppe slidte som syge. 


YIN Yoga: 
Yin yoga er for ALLE og arbejder især på forbrænding, fordøjelse, søvn og mentalt.
Den yin yoga som praktiseres i RGF er til dels traditionel/dels asiatisk inspireret - det bedste er med fra begge.

Der praktiseres dybe kontrollerede længerevarende stræk i forskellige øvelser. På den måde løsnes op i kroppens bindevæv ved hjælp af åndedrættet, hvor bugmusklerne aktiveres. Der er især fokus på at løsne op omkring hofter og andre led og vejrtræning, som påvirker og smidiggør bindevævet. Der arbejdes med grounding, meridianbaner så vores chi = livsenergien kan flyde frit.
Afsluttes med afspænding.

Yin Yang Yoga: 
En kombination af rolig og afspændende Yin med lange og dybdegående stræk og den aktive, dynamiske og styrkende Yang i bevægelse, hvor stillingerne kædes sammen i et langsomt flow. Organer, muskler, led og væv styrkes og stimuleres, som vil give dig en følelse af velvære og vitalitet i kroppen og ro og klarhed i sindet. Afsluttes med afspænding

Yoga "I Ballance": 
3 gange med øvelser, der specifikt er stress-reducerende, for den gode søvn og en af gangene ekstra fokus på hovedpine.

Det vil mest være Yin-øvelser, få alm øvelser, enkelte restrorative øvelser krydret med akupressur punkter. (let tryk på steder med fokus på områderne) Få stående øvelser som fx omvendt V
Du skal medbringe måtte, tæppe, 2 blokke og stor pude eller yogapølle (her kan en sammenrullet måtte + tæppe evt bruges) Der kan lånes blokke og måtte hvis ikke du har. 

Yoga for mænd: 
​Du får øget styrke i muskulaturen, øget smidighed og bedre ballance. På dette hold kan du være med uanset smidighed - uden at skulle skæve til om nogen af "kvinderne" ser, at dine ben ikke strækker sig, men bøjer i forkert retning :) 

 

 

Medbring skridsikker yogamåtte, et tæppe og evt blokke/puder/strop, som du har behov for på dit hold
 
Ribe Gymnastik Forening - CVR. nr. 32624049